Res säkert i sommar! Läs om våra åtgärder med anledning av Covid-19. - Läs mer
Skip to content

Välkommen till Skara Stadscamping och Stugby!

På Skara Stadscamping och Stugby har du nära till Skara Centrum, Skara Sommarland, Vilans Fritidsområde med simhall och Jula Hotell. Vårt trivsamma campingområde har 73 st husbil- och husvagnsplatser, 37 st campingstugor och 20 st tältplatser. Campingens stora servicebyggnad är utrustad med dusch, toaletter och kök samt utrymme för både disk och tvätt. Dessutom finns en trivsam gemensam tv-stuga, gratis Wifi och tillgång till grillplats.

Samtliga campingens stugor är utrustade för självhushåll. Fem av campinghusen har dusch och toalett, dessutom är våra två Stuga Deluxe extra lyxigt utrustade med både dubbelsäng och bäddsoffa. Kombinera gärna din vistelse på campingen med hotellfrukost, godare lunch eller utsökt middag på Skara Konsthotell. En utmärkt guldkant på ett härligt semesterboende på Skara Stadscamping!

Incheckning

Incheckning görs i hotellets reception mellan kl 15.00-21.00

Utcheckning

Utcheckning av stugor görs senast kl 11.00 avresedagen.
Utcheckning av husvagn- och tältplats senast kl 13.00 avresedagen.
Vid utcheckning av stuga görs besiktning av campingvärd.

Telefonnummer reception: 0511–310000
Receptionen är öppen dygnet runt, vid nödsituationer.
Öppettider för incheckning på campingen är kl 15-22.

Internet

Det finns gratis Wifi för hela campingområdet.

Servicehuset

I campingplatsens servicehus finns diskplats, duschar, tvättstuga, toaletter, kök och återvinning.
Dusch: En femminuters dusch kostar fem kronor. Betala i myntautomaten. Ta med tomma tvål- och schampo-flaskor från duschen.
Tvättstuga: En tvätt kostar 30 kronor och betalas i myntautomaten.
Återvinning: Sopbehållare, återvinningskärl för metall samt returglasbehållare hittar du bredvid servicehuset.

Såväl servicehusets dörrar som bommarna till campingens in- och utfart är försedda med kortläsare. För bevakningen på campingområdet står Säkerhetstjänst.

Eluttag

Samtliga uppställningsplatser för husvagn och husbil har uttagsstolpar med jordfelsbrytare och dubbla eluttag. Det finns 45 st med 230V/10A/2000W och 19 st med 230V/16A/3000W. Uttagen har CEE-kontakter. Övergångsadapter från CEE-kontakt till vanlig jordad stickpropp finns att låna mot deposition på 100 kr i hotellreceptionen. Till våra tältplatser ingår ingen el, i sådant fall behövs en husvagnsplats bokas.

Lekplats

När du bor på Skara Stadscamping och Stugby kan du och barnen leka tillsammans på campingens lekplats. Den är full av roliga aktiviteter som passar lika bra för både små och mindre barn.

Grillplats

Skara Stadscamping och Stygbys grillplats är öppen för gäster alla dagar under sommarsäsongen kl 08-22. Ta hand om avfall som blir över, grilla med försiktighet och se till att ha uppsikt över elden. Tänk på brandrisk om du grillar på området, se till att elden slängs ordentligt. Släng inte cigarettfimpar i naturen. Brandsläckare återfinns vid tv-stugan och bron.

Husdjur

Hundar, katter och andra husdjur är tillåtna i vissa av campingstugorna. Uppge vid bokning, så hjälper vi er att välja rätt stuga.
Håll rent, för din och allas trivsel. Tillsammans håller vi campingen fri från skråp och avfall.

Vi ser helst att det är lugnt och tyst från kl 23 på kvällen.

Miljöarbete

Skara Stadscamping och Stugby är miljöcertifierad genom Green Key. Det innebär att vi uppfyller krav som bland annat berör:

 • Miljöledning och personalmedverkan
 • Gästinformation
 • Vatten- och energiförbrukning
 • Avfall
 • Tvätt och rengöring
 • Mat och dryck
 • Inomhusklimat och utomhusmiljö
 • Samhällsansvar
 • Miljöaktiviteter och Närmiljö

Skara Stadscampings miljöarbete är även en del av hela Julakoncernens hållbarhetsmål att vara klimatsmarta till år 2030. Du som gäst kan hjälpa oss mot målet genom att:

 • Sortera avfall på campingens miljöstation, som ligger intill servicehuset.
 • Spara vatten och energiresurser genom att ta kortare duschar, släcka lampor och stänga av elektronik då den inte används.
 • Res gärna till och från campingen med miljövänliga transportmedel.

Dela gärna med dig av tips som kan ytterligare förbättra vårt miljöarbete. Säg till i receptionen om du har frågor eller vill veta mer om vårt arbete mot en bättre miljö!